Maja Lunde: A ​méhek története

Maja Lunde: A ​méhek története

3995Ft ÁFA-val

3995Ft ÁFA-val

Anglia, ​1852: William, a biológus és vetőmag-kereskedő hetek óta az ágyat nyomja. Úgy érzi, kutatóként kudarcot vallott, mentora elfordult tőle, és boltja is üresen áll. Ekkor azonban eszébe jut valami, ami talán mindent megváltoztat…

Ohio, USA, 2007: George, a méhész keményen küzd: azt szeretné, ha a tanya bővülne, és fia, Tom egyszer majd átvenné tőle. Tom viszont az újságírásról álmodik. Mígnem egy nap bekövetkezik, amit senki sem hisz el…

Kína, 2098: Tao, a munkásnő a fák kézi beporzásán dolgozik, mivel a méhek már régen eltűntek a földről. Taonak minden vágya, hogy fia, Vej-Ven számára jobb életet teremtsen. Amikor azonban a fiát rejtélyes baleset éri, egyszerre veszélyben forog minden…
Minden mindennel összefügg. Maja Lunde megrendítően mesél veszteségről és reményről, küzdelemről, kudarcról és győzelemről, valamint az emberek és a méhek közötti láthatatlan kapocsról, amelyen fajunk fennmaradása is múlhat. A fordulatos regény korunk néhány legégetőbb kérdését teszi fel: hogyan bánunk a Földdel és annak teremtményeivel? Milyen jövőt hagyunk gyermekeinkre? Mi az, amiért készek vagyunk harcolni?

Azt oslo-i születésű Maja Lunde forgatókönyvíróként kezdte a pályát; már sikeres gyermekkönyvírónak mondhatta magát, mikor először jutott eszébe, hogy korunk égető ökológiai problémáját regénybe foglalja. A méhek történeteaktualitása, emberi sorshelyzetei, sürgető kérdései és remek prózája miatt 2017-ben hónapokat töltött a Spiegelbestsellerlistájának élén, 9 hónap alatt 350 000 példányt értékesítettek belőle, mellyel az év legkelendőbb könyve lett Németországban. A regény mindössze néhány hónappal később 32 nyelven közel 40 országban jelent meg, a szerző Klímakvartettjének első állomásaként (a második kötet 2017 őszén követte Kékség címmel).

A regényeim lehetővé teszik, hogy fontos kérdésekben mondjam el a véleményem, hogy beleszóljak a klímaváltozás körüli vitába” – mondta a szerző 2019-ben a kvartett harmadik kötetének megjelenése alkalmából adott interjúban. Lunde a következőképpen magyarázta el kötete sikerét olvasóinak: „A visszajelzések nagyjából ugyanazon az egész világon. Sokan a könyvek kapcsán fedezték fel a természetet, elsősorban a méhek életének jelentőségét. Rájöttek, hogy munkájuk a mi felelősségünk, és ha ők nincsenek, olyan természetes folyamatok szűnnek majd meg, mint hogy igyunk egy pohár vizet a csapból. Mi emberek nagyon hasonlóak vagyunk. Mindannyian aggódunk a tetteink hosszú távú következményei miatt, elgondolkodunk hogyan hatunk a világra.”

A sorozat harmadik kötete 2019-ben került a boltokba Norvégiában, miközben a Kékség jogai is már 20 nyelven elkeltek, Lunde pedig jelenleg a sorozat zárókötetén dolgozik.

Fontold meg, mi az igazán fontos, aztán pedig, hogy mindezt feláldoznád-e egy nagyobb jó érdekében. Erről szól A méhek története” – Tori Latham, The Atlantic

Lunde lehet az új hang a jövőnket érintő következmények kérdésében” – Kim Ode, Star Tribune

Lunde meghatóan ábrázolja a környezetünkkel való törékeny kapcsolatunkat, úgy tárja fel történetét részletről részletre, ahogy a méhek építik kaptárukat milliméterről milliméterre” – Axel Lindén, The Guardian

GYAKran ismételt kérdések

 1. Válaszd ki a rendelni kívánt termékből a számodra megfelelő fajtát és mennyiséget!
 2. Kattints a “Kosárba teszem” gombra!
 3. A kosár oldalon ellenőrizd a kosarad tartalmát és válaszd ki a számodra megfelelő szállítási módot!
  Ha van kedvezményre jogosító kuponkódod itt tudod beváltani.

  Ezen az oldalon még kivehetsz vagy több terméket is tehetsz a kosaradba.
 4. Ha végeztél a kosarad ellenőrzésével, akkor kattints a “Tovább a pénztárhoz” gombra.
 5. A pénztár oldalon add meg a számlázási és szállítási adatokat!
  A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  Amennyiben nem adsz meg külön szállítási címet, a csomagot a számlázási címre fogjuk küldeni.
 6. Ha ellenőrizted az adatokat, kattints a “Tovább a fizetésre” gombra!
 7. Ezután a Paylike rendszerén keresztül, dombornyomott bankkártyával tudsz fizetni. A bankkártyás fizetéshez nem szükséges regisztráció, elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.
 8. Ha sikeres volt a vásárlás, rendelésedről visszaigazolást és számlát küldünk az email postafiókodba. Amennyiben nem találod az emailt, nézd meg a fiókod spam/promóciók mappáját is!

A webáruházban online bankkártyás fizetéssel (a Paylike biztonságos felületein) lehetséges a vásárlás. Az online bankkártyás fizetéshez nem szükséges a regisztráció, elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.

Amennyiben rendelésed már leadtad a weboldalon, és a megadott adatokban hibát fedezel fel, akkor minél hamarabb vedd fel velem a kapcsolatot.
A rendelésedet azonnal tudom módosítani az igényednek megfelelően, ha még nem adtam át kiszállítás céljából a futárszolgálatnak.

Email címem: info@szabadosagnes.hu

A rendelés feladása után egy automatikus visszaigazoló emailt küldök, mely tartalmazza a rendelés adatait, és további tájékoztatást a szállítással kapcsolatban.
Amennyiben megkaptad ezt az emailt, ez azt jelenti, hogy a rendelés sikeresen rögzült és a feldolgozása folyamatban van.
Amennyiben ez az email 2 órán belül nem érkezik meg, akkor kérem, hogy jelezd ezt az alábbi email címen: info@szabadosagnes.hu
(Mielőtt írsz nekünk ellenőrizd a spam és a promóciók mappát is az email fiókodban!)

Rendelésedet rendkívül gyorsan, 1-2 munkanap alatt a GLS futárszolgálat szállítja az otthonodba vagy az általad kiválasztott GLS Csomagpontba.
A szállítás költsége: 990Ft (10000Ft rendelési összeg felett ingyenes.)

A megrendelt terméket a rendelés leadása utáni munkanaptól tudod átvenni Budapesten a Libertine Könyvesboltban.